Károlyi Györgyi

Név:

Károlyi Györgyi

Telefonszám:

+36 20 289 86 54

Weboldal:

Facebook:

https://www.facebook.com/gorgiekarolyi

Email:

gorgiekarolyi@gmail.com

Hol végeztél?

Dézsi Réka (DONA International)

Mikor végeztél?

2017 őszén

Mennyire vagy tapasztalt?

Saját két szülésemnél voltam jelen, azóta a kisfiammal vagyok otthon. Kismama jógán készítettem fel a csoport tagjait a vajúdás és szülés menetére. Illetve kisfiam születése után, amikor vidékre költöztünk, a helybéli anyukákat és ismerősöket támogattam a gyermekágyban tudásommal. Mivel az én életem sem alakult zökkenőmentesen, veszítettem el gyermeket, így hospice dúlaságot is vállalok.

Miért vagy dúla?

Számomra a dúlaság a női tudás átadása, támogatás egy nagyon fontos pillanatban. Felnőtt, kismama, baba-mama és gyermekjóga oktatói háttérrel, traumát átélt, molesztálást megélt és gyermekemet elvesztett nőként úgy érzem, sikeresen tudnám felkészíteni az anyukákat és támogatni, felkészíteni a családok megszületését olyan módon, ami nekik megfelel, nem csak a megszokott helyzetekben.
Hospice kísérőként, mivel a saját élményeimet már feldolgoztam, erős támasz tudnék lenni azokban a pillanatokban, ahol más talán nem is tudja, hogy szüksége volna segítségre. Nagyon fontos lehet egy kísérő ott, ahol a rendszer nem is gondolja, hogy szükséges. Célom a gyászfeldolgozás témában is tovább tanulni, hogy ezt az ágat is méltón képviseljem.

Hol vállalsz szüléskísérést?

Jelenleg Szóládon élek, egy kis Somogy megyei településen a Balaton déli partjához közel. Siófok vonzáskörzetében tudok kísérni otthoni vagy kórházi szülést. Bár itt is jellemzően egy ember kísérhet kórházban, de a szülésfelkészités és a várandósság alatti kapcsolat is fontos.

Loading
Signals