Ferreira Sabatier Cloé

Név:

Ferreira Sabatier Cloé

Telefonszám:

+36 20 4081 145

Weboldal:

Facebook:

Email:

cloefs@mail.ru

Hol végeztél?

Dézsi Réka (DONA International)

Mikor végeztél?

2015

Mennyire vagy tapasztalt?

3 gyermekem van. Egyszer császárral, majd utána kétszer otthon szültem. Háromszor tapasztaltam meg a várandósságot és a tehergondozási rendszer előnyeit-hátrányait. Egészségtelen gyakorlatokkal és elavult ismeretekkel találkoztam, de éreztem bátorítást és bizalmat is a hősies segítőimnek köszönhetően. Ebben a kalandban előfordult, hogy bizonytalannak, elhagyottnak és kiszolgáltatottnak éreztem magam, de az is hogy támogattak, gondoskodtak rólam és erősítettek. Megtanultam begyógyítani a sebeim, újra felépíteni önmagam és vigyázni magamra. 2019 óta kísérek szüléseket. Magyar, angol, francia vagy portugál nyelven tudom támogatni az édesanyákat.

I’m a mother of 3. I gave birth once by c-section, twice at home. In my flesh I’ve experienced three times pregnancy and the Hungarian prenatal care system. I was in contact with unhealthy practices and outdated knowledge but I also felt the encouragement and trust from heroic birth supporters. In this adventure it happened to me to feel insecure, abandoned and vulnerable but also supported, taken care, strengthened. I had to learn to heal my wounds, to build my tribe, to take care of myself. I attend births since 2019. I can support mothers in Hungarian, English, French, or Portuguese.

Miért vagy dúla?

A dúla jelenléte teljesen megváltoztatta a terhesség- és szülésélményem. Szülni buli volt! Habár azt hittem, hogy tájékozott és tudatos vagyok a felkészüléskor, végül is a dúlám volt az én serpám az új anyasághoz vezető úton: kísért, amikor kellett, a hátizsákomat hordozta és segített a benne lévő dolgok rendezésében. A dúlám képzett erőforrásként állt rendelkezésemre, mindig megadta azt a támogatást, amire éppen szükségem volt. Dúla vagyok, mert szerintem minden leendő anya megérdemli a támogatást és azt, hogy fizikai, illetve érzelmi jóléte biztosítva legyen. Tulajdonképpen azt kívánom mindenkinek és nem csak a nőknek, hogy az életük minden fontos szakaszában igényeiknek megfelelően legyenek kísérve. Én ehhez dúlaként tudok a legjobban hozzájárulni. A jelen rendszerben sokszor hiányzik az a lelkiismeretes, együttérző, emberre szabott támogatás, ami megkönnyíti ezt az érzékeny időszakot. Ezt szeretném kipótolni együtt dolgozva a szülést támogató csapatoddal, pároddal, szeretetteiddel, de legfőképp Veled.

The presence of a doula completely changed my experience of pregnancy and birth. Giving birth was fun! Although I believed myself to be informed and conscientiously prepared, my doula was my sherpa in my way to a new motherhood, escorting me, carrying my back-pack and helping me to sort out the stuff in it. My doula is a skilled resource person, bringing information or any kind of support was needed.
I’m a doula because I want to be for other women what my doula was for me, to help improving the physical and emotional well-being of mothers-to-be. Eventually, I want not only women, but also men, babies, children, to be accompanied according to their needs in each important stage of their life. Being a doula is the way I found to make a better world. It takes a village to raise a child, says the African proverb. We don’t have villages as a support system anymore, but we still do have children. It’s now our own task to conscientiously build the network that will relief us in this delicate period. I am part of your tribe, and I’m part of your birth support team.

Mit jelent ez neked?

Dúlának lenni a szenvedélyem, a hobbim, ez egy különleges életmód. Első várandósságom idején, 2012-ben szerettem bele. Azóta vágyom minden információra a témában, nagyon szeretek szakmai cikkeket olvasni, leendő anyukákkal vagy kismamákkal az élményeikről beszélgetni. Találtam egy olyan közösséget, amelyben hasonlóan szenvedélyesen emberek vannak, itthon és az egész világon. Szeretném megosztani veled a lelkesedésem és segíteni az eligazodásban az információk tengerén.

Being a doula is my passion, my time-consuming hobby, it’s a particular way of life. Since my first pregnancy in 2012 I am thirsty for any information related to birth, I really enjoy reading professional articles, I became a birth geek. I found a community of other birth-passionate people, here and all over the world. There is so much to know, it’s such an exciting period of life, and 9 months is never enough to get prepared for everything. I’d like to share with you my enthusiasm and guide your navigation in the sea of information. Positive birth experience = empowered women → happy baby → fulfilled family = more love and peace.

Hol vállalsz szüléskísérést?

Budapesten és környékén. On-line várandóstámogatás is lehetséges.
Possibility of on-line pregnancy support.

Loading
Signals