Dézsi Réka

Dézsi Réka vagyok. 2 gyermek édesanyja, sok sok nőnek a fogadott anyja, 2 gyermek fogadott nagymamája és nagyon sok kisbaba érkezésének szem és fültanuja, édesanyjának segítője, lelkének támasza, azaz DONA International által minősített dúla és ugyancsak ez a szervezet által elismert tréner vagyok.

Kissé rendhagyó ez a bemutatkozásom, mert igencsak elfogult vagyok azokkal szemben, akiket ezen az oldalon megismerhettek. Én vagyok az oka annak, hogy ez az oldal és ez a szerveződés, ez a női kör létrejött. Évekkel ezelőtt, amikor a szülőszobán megfertőzött az oxitocyn hormon, álmodtam egy nagyot. A létrehozásban sokat köszönhetek tanítóimnak Debra Pascali-Bonaro-nak, Elizabeth Davisnek, Ina May Gaskin-nek, Penny Simkinnek és a DONA International nemzetközi dúlaszervezetnek. És lassan lassan látom kialakulni azt, amiért évek óta dolgozom. Jönnek a segítők, a lányok, az asszonyok, a lelkes férfiak, apukák, akik támogatni, szeretni szeretnék társukat nem csak a szülőszobán.

Közben pszichológus asszisztens lettem, most épp önismereti trénernek és Watsu terapeutának tanulok. Amúgy civilben látszerész vagyok és iparművész. Ez a rövid bevezető után az adatlapom ;).

Név:

Dézsi Réka

Telefonszám:

+36 30 640 40 61

Weboldal:

www.dezsireka.hu

Facebook:

https://www.facebook.com/holdanya

Email:

reka@dezsireka.hu

Hol végeztél?

MODULE

DONA International

Mikor végeztél?

2007.október

2010.december

Mennyire vagy tapasztalt?

Egyike vagyok a legöregebb dúláknak. Közel 100 kisbaba születésénél lehettem jelen, több, mint 600 anyát és apát készítettem fel a szülésre, több száz nőnek mutattam utat a dúlaság hivatása felé.

 

Miért vagy dúla?

Mert nem tudok más lenni. Mert dúlának, segítőnek születtem, csak akkor még nem tudtam, mit is jelent, mit is takar ez a hivatás. Az Univerzum egyik legszerencsésebb nője vagyok, hogy egyetlen egy napot, egy pillanatot sem kell dolgoznom, hiszen a hivatásom az életformám és a gyerekeim életformája is egyaránt. Nálunk a kismama vagy az anya, dúla előtt mindig nyitva áll az ajtó, bármire is van szüksége. Élvezzük is minden percét. Megmutatni egy tapogatózó érdeklődőnek, honnan kel fel a Nap és honnan kezd el ragyogni Rá, csodaszép élmény. Ott lenni egy gyermek születésénél a szülőszobán, lélegzetállító. Áldott, szent pillanat, amit leírni lehetetlen. Át kell élni, át kell érezni.

Mit jelent ez neked?

Az Életet, a Szerelmet, a Szeretetet, a Barátságot, a Harmóniát, az Egységet, a Tökéletességet, a Nőiséget.

Hol vállalsz szüléskísérést?

Országszerte és Ausztriában is

Loading
Signals