Rákóczi Barbara

Név:

Rákóczi Barbara

Telefonszám:

+36 30 587 4577

Weboldal:

Facebook:

www.facebook.com/barbara.rakoczi.73

Email:

rakoczi.barbara.hu@gmail.com

Hol végeztél?

Dézsi Réka (DONA International)

Mikor végeztél?

2020

Mennyire vagy tapasztalt?

Leginkább a császármetszésre való felkészítés és a szülésfeldolgozás, amivel foglalkozni szeretek. Kísérhettem a nővérem várandósságát és vajúdását, ahol aromaterápiával és masszázzsal segítettem neki ellazulni, összpontosítani. Kismama masszőr is vagyok, ez a specialitásom a dúla-eszköztáramban, emellett a babamasszázst is kitanultam nemrégiben, amivel akár koraszülötteket is tudok kezelni. Tagja vagyok a Tündérszolgálat Tündéreinek is.

Miért vagy dúla?

A nővérem első császáros szülésélménye indikált arra, hogy kezdjek el foglalkozni a szüléskörüli lelki folyamatokkal. A traumáját csak velem tudta megbeszélni, úgy érezte, én vagyok neki az egyetlen, aki igazán megérti és ténylegesen segít neki. Kirajzolódott bennem, sokszor elfelejtjük azt, hogy mi is valójában a segítés, a Támogatás. Miután segítettem feldolgozni a szülését, örömmel vettem a felkérését, hogy legyek a dúlája a második várandósságánál. A legkifejezőbb egyetlen szava, melyet aznap este, mikor a kórházból hazajöttek, könnyek között mondott a két kicsi lányát ölelve, ez volt: Meggyógyultam.

Mit jelent ez neked?

A legelemibb, legösztönszerűbb és legőszintébb segítést. Lelki kapcsolódást. Anya és Apa támogatását. Nem gondolom, hogy mindenkinek otthon kellene szülnie, hiszen mindenki máshol érzi magát biztonságban – ez adott esetben nem feltétlenül a hely, ahol éppen lakunk. Azonban kétségtelenül nehezebb kórházban kialakítani egy kellemes, nyugodt és otthonos légkört: ebben segít a dúla. Császármetszés után különösen fontosnak tartom a megfelelő anya-baba kapcsolatkialakítást, szeretem ezt a folyamatot támogatni.

Hol vállalsz szüléskísérést?

Budapesten és a Csepel-szigeten legfőképp, de igény szerint Pest megyeszerte.

Loading
Signals